Физичко Здравје

Кој тип на главоболка може да е индикатор за карцином на мозокот?

Симптомите на рак се многу слични на секојдневните здравствени проблеми и затоа оваа болест е многу тешко да се открие.

Дури и докторите понекогаш не можат да ги разликуваат главоболката и мигрената кои предизвикуваат ваков карцином, но постои знак кој укажува дека треба веднаш да се јавите кај вашиот доктор.

Доколку приметите дека секое утро имате главоболка, особено доколку претходно не сте имале таков проблем, тој симптом воопшто не треба да го игнорирате. Интензитетот на главоболката не е поврзан со големината на туморот, така што и големиот карцином може да даде многу слаби главоболки. Сепак, болката е интензивна и не се намалува дури и кога ќе се напиете апче против главоболка. Покрај овој симптом, доколку почувствувате дека имате проблем со видот и слухот, веднаш одете на доктор.

error: