Занимливости

Невролозите со ново истражување: Колку сон и е потребен на една жена?

Сонот е есенцијален за нашите тела и го претставува времето кога телоте се лекува и регенерира.
Нашето здравје зависи од сонот и одморот за кое време, телото ги синтетизира основните хранливи материи и ги надополнува органите и ќелиите се со цел, да се добие потребната енергија и да се спречи настанувањето на здравствени проблеми.
Научниците препорачуваат 8-часовен сон секоја вечер, но од неодамна, истражувањата откриле дека 8 часа сон не и се доволни на жената.
Најверојатно, таканаречениот “сон за убавина” не е мит, бидејќи на жената навистина и се потребни повеќе од 8 часа сон како би можела да го подобри изгледот и квалитетот на кожата.
Жените и мажите се различни на многу начини. Заради повисоката мозочна активност на жените, нивните тела имаат потреба од подолг сон, како би можеле соодветно да се регенерираат.

Тоа е одлична вест, нели?

А.Т.

error: