Занимливости

Направи сам: Паста за заби со активен јаглен (ВИДЕО)

Долго време пред да се појави блескаво белата паста за заби, луѓето оралната хигиена ја одржувале со употреба на активен јаглен.
Јагленот е природен абразив и е 100 % природен. Нежно ги чисти и ги избелува забите и што е најважно, не содржи хемикалии.
Активниот јаглен има силно детоксифицирачко дејство. Тој помага за отстранување на дамки и исто така, ги отстранува токсините во усната шуплина и ја неутрализира миризбата.

Во ова видео ќе ви покажеме како брзо и лесно да направите природна паста за заби.

error: