Занимливости

НАПРАВЕТЕ САМИ: Средство за чистење тоалет

Производите за хигиена во купатилото се преполни со штетни хемикалии. Тие се потенцијална опасност за децата, а предизвикуваат и проблеми со белите дробови и дишењето. Наместо тоа, можете да користите природни производи, како што е следниот рецепт.

Потребни состојки:

• ½ чашка лимонска киселина
• ½ чашка пченкарен скроб
• ½ чашка сода бикарбона
• Вода
• 25 капки есенцијално масло (се препорачува лимон или портокал за да се подобри мирисот на составот)
• Шише со распрскувачки механизам
• Голема пластична ќеса на закопчување

Ставете се во ќесето, протресете и отворете, па прснете 2-3 пати од водата во шишето, затворете го ќесето и користете по потреба.

error: