Занимливости

Работи што ги правите по 21 часот кои го нарушуваат сонот

Сонот и спиењето се многу важни за да влеземе спремни во новиот работен ден. Недостаток на истиот, не прави нервозни, помалку продуктивни, и едвај чекаме да заврши денот за што побрзо да си легнеме.

Меѓутоа, важен е и квалитетот на сонот, на кој може лошо да влијаат многу ствари. Последично на тоа, и нашето здравје е се полошо.

Заради тоа, не ги правете следниве работи после 9 часот навечер:

Цигари

Новите истражувања покажуваат дека цигарите пред спиење можат да направат голем недостаток на енергија следниот ден.

Месо за вечера

Месото е богато со протеини и потребно е повеќе време да се свари во желудникот, а тоа значи повеќе работа. Следниот пат размислете убаво што ќе имате за вечера.

Претесен градник

Градникот, како и тесните пижами, сметаат во квалитетот на сонот, на кој му е потребно поголема телесна температура и намалено ниво на серотонин. Носете удобни и пријатни алишта за спиење за подобар сон.

 

Н.Н.

error: