Совети

Вежба која ќе ви укаже дали телото ви е застарено

Јин Ји Ду Ли, еднотавна вежба со потекло од Кина може да има мошне позитивно влијание на следните неколку години од вашиот живот. Оваа вежба, како и многу други од кинескиот јазик, има сликовито значње: „Златен петел стои на една нога“.

Многу кинески боречки вештини ја користат оваа поза за напад. Вежбата е доста комплицирана поради тоа што треба да се изведе со затворени очи. Тоа е така поради фактот што ако не можете да одржите рамнотежа подолго од 10 секунди со затворени очи, тоа значи дека вашето тело е застарено.

 

Губитокот на рамнотежа укажува на тоа дека вашата енергетска поврзаност помеѓу органите е нареушена, и дека ваиот организам е постар од вашата реална возраст.

Со оваа позната вежба се јакне вашата поврзаност и се забавува стареењето.

Јин Ји Ду Ли вежба:

Во стоечки став, спојте ги стапалата, исправете го ’рбетот, вдишете и издишете неколку пати и кренете ја едната нога. Не обесхрабрувајте се доколку ја изгубите рамнотежата, со тек на време ќе станете се подобри и постабилни.

 

 

Н.Н.

error: