Македонија

За првпат во Македонија: Тримесечно новороденче со само 700 грама преживеа на ГАК

Родено со само 700-тини грама во средината на петтиот од бременоста на неговата мајка. Денеска момченце има 2 килограми,  силно и храбро ги помина сите премрежеја заедно со сестрите и докторите од интензвината нега на Клиниката за гинекологија и акушерство.

Три месечното бебе во историјата на предвремно родените бебиња ќе биде запишано како првото преживеано новороденче, дојдено на свет во 23 недела, раскажа доктор Коиќ за Канал 5.

error: