Македонија

СЕКОЈ МЕСЕЦ ИСТА ПРИКАЗНА: Во аптеките низ Македонија нема лек на рецепта

Пациентите во аптека не можат да си ги земат терапиите со рецепт бидејќи секој месец после 15-ти квотите се веќе потрошени. И фармацевтите и граѓаните велат дека потрошувачката на лекови е мошне зголемена и потребно е надлежните да направат корекција на квотите. Што ќе се случи кога пациент на кој му е неопходна терапијата, едноставно нема да има пари да си купи на приватно? Од Фондот за здравство молк.

error: