Нега и Убавина

Со алуминиумска фолија и сода бикарбона до прекрасна насемвка

Сите сакаме да имаме бели заби. За да го постигнеме тоа, постојат бројни начини. Повеќето луѓе користат разни хемиски препарати, но тоа може да Ви наштети. Исто така избегнувајте ги и пенкалата за обелување, средствата за плакење на уста… Најдоброто решение е природно.

Има еден необичен начин кој ќе ви помогне природно да ги избелите забите. Се што треба да направите е да нанесете сода бикарбона на Вашите заби, но внимавајте тоа да не биде во големи количини бидејќи може да ги оштетите забите.

Можете да користите и алуминиумска фолија за полесно да ви стои на забите. Размачкајте ја содата по алуминиумската фолија и ставете ја на забите како што е прикажано на сликата подолу. Бидете внимателни да не ја нанесете на пломби!

Оставете ја така да стои половина час, а потоа извадете ја и исплакнете ја устата. Кога ја ставате и вадите фолијата, направете го тоа внимателно. Ова не треба да го правите пречесто, еднаш месечно е доволно, но може да ви биде од голема помош.

error: