Нутриционизам

ТЕСТ: Можеш ли да препознаеш кои од овие масти се здрави, а кои не?

Зборот “масти“ веднаш не асоцира на нешто лошо. Тоа е поради фактот што со години сите информации околу нас се дека мастите предизвикуваат срцев удар, висок холестерол, покачување на телесната тежина…

Но, во денешно време знаеме многу подобро од тоа. Науката покажува дека не сите масти се исти. Постојат заситени, незаситени, и транс масти. Транс мастите се најлоши од сите три.

error: