Нутриционизам

Прополис – единствено решение за бројни проблеми

Прополисот има над 300 лековити супстанци кои се потврдени од научниците. Тој е мешавина од повеќе смоласти состојки, и содржи 7 витамини и 22 минерали. Иако делува послабо од антибиотик, тој сепак е помалку токсичен и воопшто не ја оштетува цревната микрофлора.

Освен тоа, тој помага и при болки и ги поправа сите последици од староста.
Уше едно дејство на ова чудесно соединение е ублажување на болката и воспаление во грлото. Едноставно капнете неколку капки прополис на коцка шеќер и лапнете ја. Со редовна употреба на прополисот се подига целокупниот имунитет на Вашето тело и се зајакнува одбранбениот систем.

Најновите истражувања покажуваат и дека прополисот го спречува и метастазирањето на ракот, и дека неговото антиоксидантско својство ги намалува негативните дејства на хемотерапијата.

Користење на оваа мешавина има огромни позитивни ефекти врз Вашето тело, од лекувања, до превенција, и одржување на здраво и силно тело.

 

 

Н.Н.

error: