Диети

Диета со варени јајца – изгубете до 10 килограми за 2 недели

Оваа диета е достапна за сите, евтина е, и не вклучува многу намирници. Но, едно е сигурно. Ќе го забрза вашиот метаболизам и ќе ги растопи мастите. Со оваа диета се губат од 7 до 10 килограми за период од две недели. За време на диетата, освен дадениот распоред на оброци, треба да внесувате и околу три литри вода дневно за да го ослободите организмот од токсините. Исто така, избегнувајте го внесувањето на шеќер.

МЕНИ ЗА ПРВАТА НЕДЕЛА

Понеделник:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: 2 компира, 2 јаболка.
Вечера: Голема чинија салата со пилешко.

Вторник:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Зелен зеленчук и пилешка салата.
Вечера: Салата од зеленчук, 1 портокал, 2 варени јајца.

Среда:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Сирење со низок процент млечна маст, 1 домат, 1 компир
Вечера: Салата со пилешко.

Четврток:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Овошје.
Вечера: Салата и пилешко.

Петок:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Варен зеленчук, 2 варени јајца.
Вечера: Салата со печена риба.

Сабота:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Овошје.
Вечера: Пилешко и зеленчук.

Недела:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Салата од домати, варен зеленчук, пилешко.
Вечера: Варен зеленчук.

МЕНИ ЗА ВТОРАТА НЕДЕЛА

Понеделник
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Салата со пилешко.
Вечера: 1 портокал, зелена салата, 2 варени јајца.

Вторник:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: 2 јајца, варен зеленчук.
Вечера: Салата со печена риба.

Среда:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Салата со пилешко.
Вечера: 1 портокал, салата, 2 варени јајца.

Четврток:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Варен зеленчук, немасно сирење, 2 варени јајца.
Вечера: Салата со пилешко.

Петок:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Салата со сардина.
Вечера: Салата, 2 варени јајца.

Сабота:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Салата со пилешко.
Вечера: Овошје.

Недела:
Појадок: 2 варени јајца, 1 цитрусно овошје.
Ручек: Варен зеленчук и пилешко.
Вечера: Варен зеленчук и пилешко.

Оваа популарна диета е речиси целосно без јаглехидрати, и тоа е причината за нејзиниот голем успех.
По завршување на циклусот од две недели, направете една недела пауза пред повторно да започнете со диетата.

Пред да започнете со оваа или било која друга диета, задолжително консултирајте се со вашиот матичен лекар!

 

 

К.М.

error: