Астро

Вагата менува форма, Водолијата е невидлива – Какви супермоќи поседуваат хороскопските знаци?

ОВЕН – Неограничена енергија
Припадниците на овој хороскопски знак лесно би можеле да се прогласат за суперхерои, благодарение на посебната моќ што се крие во нивната неограничена енергија. Оваа нивна особина излегува на виделина секогаш кога имаат некаква цел што многу силно сакаат да ја остварат. Тоа им дава сила да се движат побрзо од куршум, да прескокнуваат згради, да не спијат, да не јадат… Подготвени се да направат сѐ за да го добијат она што го сакаат.

БИК – Суперсила
Сте ја чуле изреката „силен како бик“? Кога припадниците на овој знак би имале само една моќ, тоа дефинитивно би била суперсилата. Се мисли на нивната физичка и емоционална подготвеност да се справат со предизвиците и да ги пребродат тешките ситуации. Тие се навистина некршливи и непобедливи.

БЛИЗНАЦИ – Неверојатна меморија
Близнаците би имале неверојатна способност да впијат огромна количина на информации за неверојатно кратко време. Без разлика дали читаат весници, ги набљудуваат луѓето околу себе или учат нешто, нивните ментална енергија и капацитет на мозокот се вистинско чудо.

РАК – Моќ за сочувствување
Раковите поседуваат неверојатна емпатија. Тие се способни да ги сфатат и разберат речиси сите човечки постапки околу нив, да се поврзат со сите емоционални состојби и да воспостават врска со сите луѓе, растенија и животни на Земјата.

ЛАВ – Господар на огнот
Благодарение на нивниот жежок темперамент во комбинација со моќта што ја добиваат од сонцето, припадниците на овој знак лесно можат да се претворат во господари на огнот. Тие можат да запалат оган од ништо, доволно е само малку да се налутат. Но, можат и да го изгаснат исто толку брзо колку што го запалиле. Лавовите ги заштитуваат нивните блиски со огнот и ги предупредуваат непријателите ако им се приближат.

ДЕВИЦА – Човечко торнадо
Брзината и интензитетот што ги красат Девиците секогаш кога имаат некаква цел, ги претвораат во човечки торнада во светот на суперхероите. Благодарение на нивната способност да размислуваат однапред, тие можат без проблем да ја променат нивната околина и да ја „изненадат“ како торнадо, кое заминало уште пред да објасни зошто всушност се појавило.

Останатите знаци погледнете ги на наредната страница подолу

error: