Астро

Што кажува вашиот кармички хороскопски знак за вас?

Пронајдете го вашиот хороскопски знак и прочитајте што ви кажува кармичкиот знак за него.

Овен

Овој знак укажува дека за време на минатите инкарнации сте биле премногу зависни од туѓите мислења. Од непозната причина сте мислеле дека другите се поинтелигентни од вас, па од тука потекнува чувството на инфериорност. Сепак, со право сте одбрале во сегашноста да имате доволно храброст и да ги браните сопствените уверувања.

Можно е уште да се чувствувате како да не сте доволно сакани. Само со помош на борбеноста и упорноста, ќе дојдете до напредок.

Исто така одбравте да не бидете зависни. Во оваа инкарнација за да бидете среќни, неопходно е да научите како да бидете сами. Неопходно е да остварите било каков вид на независност.

Бидејќи порано повеќе сте ги вреднувале туѓите мислења, сега имате проблем со истрајноста. Во врска со тоа мора да го научите следново – не се плашете да пробате одново и одново.

На добар пат ќе застанете само ако утврдите што сакате, а за тоа е потребна голема самодоверба, без страв од туѓите реакции. Кога ќе ги развиете ваквите ставови, ќе го освоите светот.

Бик

Лекцијата која треба да ја совладате во сегашноста се состои од балансирање на материјалното и духовното. Вашиот претходен живот бил неверојатно духовно богат, но материјално сиромашен. Некои од вас уште го помнат недостатокот на материјални добра, па сега се јавува во облик на ирационален страв од сиромаштија.

Сега сте родени с погрешни уверувања дека духовното и материјалното е невозможно да се спојат. Затоа е важно да научите дека не е потребно да имате многу пари, туку потребно е да знаете што да правите со оние што ги имате.

Препуштете се на напорната работа и дозволете парите природно да си дојде.

Заради тензијата која ја чувствувате на оваа тема, можно е да имате погрешен морален модел. Обидете се емотивната нестабилност да не ја покривате со непотребни трошоци.

Ако научите да бидете целосно искрени кон себе и другите, ќе си помогнете многу. Неопходно е да научите да го сакате своето тело такво какво што е, но и вашиот дух. Оние кои лошо ја сфатиле лекцијата на животот мислат дека парите се замена и решенија на сите проблеми.

Важно е да сфатите дека парите не управуваат со вас, туку вие со парите.

Близнаци

Минатиот живот сте го посветиле на проучување на животот од религиски и филозофски аспект. Сте дошле до ситуација во која сте се изолирале од луѓето, па лекцијата во овој живот е да ги совладате меѓучовечките правилни односи.

Треба да научите како подобро вербално да се изразувате и обраќате. Веројатно досега сте почувствувале многубројни потешкотии при остварување на нови контакти. Сметате дека другите не ве разбираат.

Бидејќи во минатата инкарнација сте биле одвоени од луѓето, можно е сега малку и да им се плашите. Ваша задача е да научите да бидете подруштвени, но не да ги преувеличувате работите, па да ги пласирате погрешно.

Исто така, мора да научите да им кажете „не“ на другите, без оглед на ирационалниот страв дека ќе бидете исмеани и отфрлени од друштвото. Кога сето тоа добро ќе го избалансирате, ќе ја научите лекцијата заради која сте на овој свет.

На Близнаците често им се случува да прекинат веќе стекнати пријателства, без добра причина или конкретен проблем.

Во овој живот мора да научите да остварите искрена комуникација, да ги стабилизирате своите емоции и да не се сомневате во наклонетоста на другите.

Рак

Ваша задача е да научите да остварувате контакти со луѓето и да ги стабилизирате емоциите. Можно е во минатото да сте биле премногу зависни од семејството, па сега ги очекувате истите односи.

Во оваа инкарнација допирате до луѓе кои не сте ги знаеле во минатото, така што меѓу членовите на семејството се чувствувате најсигурно.

Во минатото сте се чувствувале далеку посакани, отколку во овој живот, па големи се шансите да се чувствувате отфрлено. За да го надминете тоа чувство, мора да научите да си припаѓате само самите на себе и да се ослободите од зависноста. За да научите правилно да сакате, не одете против себе, по цена да им удоволите на другите.

Бидејќи сте изразено емотивни, мора да внимавате да не им го расипувате расположението на луѓето околу вас. Мора правилно да ги согледувате работите. Ако некој ви упати критика, тоа не значи дека не ве сака, напротив.

Не смеете да градите лажна сигурност, потпирајќи се на член од семејството или брачниот партнер. Вашата лекција е да научите да бидете посигурни и повеќе да се сакате.

Луѓето имаат право на различни мислења, а ваше е да научите дека „не ми се допаѓа твојата кошула“ не е навреда или знак на омраза, туку само изразување на мислењето.

Останатите знаци погледнете ги на наредната странциа

error: