Астро

Ако на сон ви се појавило нешто од овие 10 работи, никако не го игнорирајте!

Можеби на соновите гледате како на нешто банално, но психологијата на соништа е многу покомплексна отколку што мислите. Научниците денес сметаат дека сонот е начин на мозокот да синтетизира важни информации. Античките луѓе верувале дека соништата се предвидувања за иднината. Сигмунд Фројд ги толкува соништата како израз на умот за вашите потиснати конфликти или желби.

Толкувањето на соновите е многу важно бидејќи соништата доаѓаат од длабочините на нашата психа и тие се гласници на нашата потсвест.

ЛЕТАЊЕ

Овие соништа ги симболизираат вашите големи амбиции и чувството дека ништо не може да ве спречи во постигнувањето на целта. Кога ќе се разбудите од овој сон, вие се осеќате среќно, исполнето и слободно.

ВОДОПАД

Соновите со водопади ја претставуваат вашата емоционална состојба. Ова може да значи некој нов почеток во животот или некаква промена.

ЗАБИ

Ова е еден од најчестите соништа и може да симболизира различни работи. Расипаните заби ги симболираат грижите, вознемиреноста и стравот. Обично овие сонови следат после некои нови ситуации во животот кои ви предизвикале стрес, без разлика дали е на работното место, во домот или врската, бракот итн.

СМРТ

Ретко кога луѓето признаваат дека сонуваат смрт. Иако овие сонови се морбидни, сепак нивното значење е сосема спротивно. Кога сонувате за смрт, тоа значи дека сте поминале низ некој емоционален стрес. Смртта во соновите предизвикува крај, но тоа може да е и крај на некоја лоша ситуација или проблем.

БРЕМЕНОСТ

Овие сонови се интерпретираат како раст и развој. Може да биде поврзан со работата, врските, или пак со вашата психичка состојба.

Следните 5 сонови погледнете ги на следната страница.

error: